1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google maakt het eenvoudig om over te stappen naar een nieuwe Chromebook dankzij verschillende back-up- en synchronisatie-opties. Het ziet er naar uit dat daar binnenkort ook de mogelijkheid bijkomt om wifi-wachtwoorden te synchroniseren.

Google Chrome kan vandaag al heel wat data delen tussen aangemelde apparaten, waaronder tabbladen, accountwachtwoorden, browserextensies, adressen en betaalinformatie. Een nieuwe flag in Chromium Gerrit duidt er op dat synchronisatie binnenkort waarschijnlijk ook naar wifi-wachtwoorden uitbreidt, zo ontdekte 9to5Google.

Dat moet het configureren van een nieuwe of opnieuw ingestelde Chromebook verder vereenvoudigen. Natuurlijk moet je nog altijd een wifi-wachtwoord ingeven om de Chromebook online te krijgen en de synchronisatie te starten, maar alle gekende wifi-wachtwoorden worden daarna naar het nieuwe toestel overgeheveld.

Hoewel de synchronisatie voorlopig uitsluitend voor Chrome OS is bedoeld, zou ze ook naar Android-toestellen kunnen worden uitgebreid, merkt een Googler terloops op.

Er is nog altijd een kans dat de functie het uiteindelijk niet haalt. 9to5Google verwijst naar een eerdere poging van Google in 2014 om de synchronisatie van wifi-wachtwoorden aan Chrome OS toe te voegen. Die ontwikkeling werd toen om onbekende redenen stopgezet.