min

Tags in dit artikel

, , , ,

Seagate komt met een nieuwe hardeschijf op de markt welke alle data die erop gezet wordt meteen versleutelt zodat deze niet meer achterhaalt kunnen worden zonder wachtwoord. Het bedrijf Asi Computer Technologies uit Canada zal het eerste bedrijf zijn die deze hardeschijven mag gaan verkopen.

De nieuwe hardeschijf heeft de naam ‘Momentus 5400 FDE’ gekregen, hier staat FDE voor ‘Full Disk Encryption’. Deze extra drie letters heeft de Momentus te danken aan een extra chip die ingebouwd is en er voor zorgt dat alle data op het moment dat het toegevoegd wordt op de schijf direct versleuteld wordt. De versleutelde data is hierna ook niet meer te achterhalen zonder het gebruik van een digitale sleutel of een wachtwoord. De harddisk heeft ook de mogelijkheid om alle informatie welke zich erop bevindt direct te kunnen verwijderen.

Seagate zegt dat deze op hardware gebasseerde technologie beter werkt dan software, omdat het op deze manier zelfs onmogelijk is om de computer ook maar te starten zonder daar rechten voor te hebben.
De hardeschijf is een 2,5-inch hardeschijf, en heeft een opslag capaciteit van 160 Gigabyte. Prijzen zijn tot nu toe nog niet bekend.