1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

HTC heeft gisteren op het CTIA Wireless evenement haar nieuwste product gepresenteerd, genaamd Shift. Dit apparaat combineert de functionaliteiten van een laptop en mobiele telefoon en werkt met Windows Vista.

De HTC Shift heeft met een zeven inch touchscreen de afmetingen van een forse PocketPC, maar is een volledig functionele laptop. Dat is mede te danken aan het besturingssysteem Windows Vista Business dat op de Shift is geïnstalleerd. Een 30GB hardeschijf zorgt voor de nodige opslagruimte. Behalve het touchscreen is er verder ook een volledig QWERTY-toetsenbord aanwezig.

"We bieden onze klanten de keuze hoe zij willen werken en communiceren. HTC doet hetzelfde voor mobile computing als wat het eerder voor smartphones heeft gedaan; het toevoegen van functionaliteit en geavanceerde connectiviteit in compacte en innovatieve ontwerpen", aldus Mark Moons, Country Manager Benelux van HTC.

Verbinden met allerlei soorten netwerken zou voor de Shift inderdaad geen probleem moeten zijn, het apparaat is geschikt voor tri-band UMTS/HSDPA, quad-band GSM/GPRS/EDGE, Bluetooth 2.0 en Wi-Fi. De overige hardwarespecificaties zijn niet bekendgemaakt door HTC, wel is bekend dat het apparaat in het vierde kwartaal op de markt komt.