min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er wordt al langere tijd gesproken over de HTC Shift, maar in Europa is deze nog niet te koop geweest. Vanaf dit moment is het wel mogelijk om de PDA in Europa te krijgen.

De HTC Shift is voorzien van vrijwel dezelfde specificaties als de populaire UMPC’s. Zo is de Shift voorzien van een 800MHz Intel A110-processor, 1GB DDR2 geheugen, 40 GB of 60 GB 1,8 inch HDD en een 7 inch touchscreen met een resolutie van 800x480pixels. De PDA draait op Windows Vista Business. Naast deze specificaties is de Shift ook voorzien van een 400 MHz Qualcomm ARM-processor met 64MB RAM en 128MB ROM. Door deze extra processor is de PDA in staat om Windows Mobile 6 te kunnen draaien direct naast Windows Vista. De techniek voor het tegelijkertijd draaien van de besturingssystemen heeft HTC de naam "SnapVUE" genoemd.

Bij de Shift is het niet zo dat het twee aparte apparaten samengevoegd zijn in één behuizing. De software is namelijk zo ingesteld dat beide besturingssystemen met elkaar kunnen communiceren en onderling alle gegevens synchroniseren. Hierdoor wordt het mogelijk om alle e-mails, kalenderafspraken en contacten van Outlook te kunnen gebruiken in beide systemen.

De connectiviteit van de HTC is na de aankondiging niet meer gewijzigd. Dit betekent dat het nog steeds beschikt over UMTS/HSDPA voor 3.5G-connectiviteit en dat GPRS en EDGE ook nog beschikbaar zijn. Naast dit is de PDA ook voorzien van Bluetooth 2.0 en 802.11b/g WiFi.

De HTC Shift is aangekondigd voor een prijs van 1199 euro.