1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Bijna 2000 artikelen van Wikipedia zullen op CD worden verkocht. Dit om diegene die geen internetverbinding hebben toegang te geven tot de populaire internetbron.

De Wikipedia Versie 0.5 CD bevat onderwerpen zoals geografie, kunst, literatuur, wetenschap en geschiedenis. De artikelen zijn geselecteerd door software welke de kwaliteit en belang voor de Wikipedia-gemeenschap beoordeelde. Martin Walker, een academicus uit de V.S., hielp bij het kiezen van de selectiecriteria voor de $14 kostende schijfjes.

"We willen grote onderwerpen behandelen, evenals een selectie van artikelen die als ‘het beste’ van Wikipedia worden beoordeeld," aldus Professor Walker van de universiteit van New York. "Deze artikelen moet goed geschreven en uitgebreid zijn, evenals vrij van fouten, discriminatie, vandalisme en marketing."

De 1964 artikelen werden allen geselecteerd uit de Engelse versie van Wikipedia, welke momenteel meer dan 1,7 miljoen artikelen bevat. De Wikimedia Foundation verklaarde dat de CD haar missie voor "het beschikbaar stellen van kennis voor elke mens" reflecteert. "Niet alleen stelt het informatie beschikbaar voor mensen zonder internet, ook presenteert het de beste artikelen van Wikipedia."