1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Australische vliegmaatschappij Qantas gaat haar vliegtuigen voorzien van zowel draadloos als bedraad internet. Naast dit zal Qantas ook in de meeste stoelen stroomaansluitingen aanbrengen.

De toevoegingen zullen worden doorgevoerd in alle 747-800 vliegtuigen van het bedrijf en zullen standaard zijn in alle Airbus A380’s die geleverd zullen worden vanaf augustus 2008.
Vanaf februari 2008 zullen alle Quantas vluchten met de 747-800 naar Londen, Hong Kong en Johannesburg voorzien zijn van stoelen met een RJ45-poort voor internettoegang. Andere vluchtroutes zullen later worden toegevoegd.

Alle stoelen in de Airbus A380 vanaf eerste klas zullen ook voorzien zijn van stroomaansluitingen, USB-poorten en RJ45-poorten. Ook zal in dat vliegtuig draadloos internet tot de beschikking zijn.

De toevoeging van een netwerk is hetzelfde als de toevoeging die de Amerikaanse vliegmaatschappij Virgin uitvoert. Dit bedrijf zal elke stoel voorzien van RJ45-poorten en stroomaansluitingen. Het bedrijf heeft echter nog geen overeenkomst gesloten met een internetprovider.