1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het bedrijf Corning heeft naar eigen zeggen een glasvezelkabel ontwikkeld die een factor honderdmaal beter buigbaar is dan de huidige glasvezel die gebruikt wordt.

Wanneer de kabels erg slecht buigbaar zijn is het erg lastig om deze in huizen aan te leggen, door deze kabel beter buigbaar te maken wordt het op deze manier dus een stuk gemakkelijker om glasvezel aan te brengen in de huizen.

Ook is het zo dat in standaard glasvezel het signaal deels verloren gaat in bochten. Normaal geldt de regel, hoe scherper de bocht, hoe meer van het signaal verloren gaat. Een woordvoerder van Corning liet weten dat twee haakse bochten voldoende kunnen zijn om het signaal volledig te laten verdwijnen.

De nieuwe methode die Corning gebruikt, nanoStructures genaamd, zorgt ervoor dat de data ook minder verloren gaat en daardoor in staat is scherpere bochten te maken zonder signaal te verliezen. Het bedrijf liet zelfs weten dat er geen signaal verloren zou gaan wanneer de kabel om een balpen gewikkeld zou worden.

Wat nanoStructures exact inhoudt is niet duidelijk, dit zal wellicht blijken waneer Corning begin oktober een aantal van de producten gebaseerd op deze techniek uitbrengt. Het Japanse bedrijf NTT was echter eerder met het op de markt brengen van een glasvezel die goed bestand was tegen het buigen, Corning was dus niet het eerste bedrijf met deze techniek.