1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De meeste ouders weten dat hun kinderen op internet in aanraking komen met grove taal, seks, online advertenties en nog meer dingen die je liever niet ziet. Het is opvallend dat een hoop ouders het niet willen, maar er vaak helemaal niets tegen doen.

Harris Interactive heeft 411 ouders een aantal vragen gesteld. Deze ouders hebben kinderen in de leeftijdscategorie zes tot achttien jaar. 71 procent van de ondervraagden zeiden dat hun kinderen in het afgelopen jaar een aantal vervelende dingen hebben meegemaakt. 80 procent van de ouders helpen hun kinderen regelmatig met huiswerk of schoolpresentaties, de ouders vinden het hierbij vreemd dat er zoveel reclame staat op ‘kindvriendelijke’ sites. Daarnaast vindt maar 31 procent dat hun kinderen teveel op het internet zitten. Ouders willen het internet voor de kinderen niet beperken of verbieden, ze proberen om het internetgedrag in de gaten te houden, zo zegt 93 procent.

"Uit het onderzoek blijkt dat ouders nog steeds bezorgd zijn over het internetgebruik van hun kinderen, maar deze bezorgdheid maakt de ouders niet zo bang dat ze hun kinderen verbieden om online te gaan," aldus James Steyer.