1 min

Tags in dit artikel

,

ICT professionals verwachten dat de volgende aanslag van terroristen digitaal zal zijn. Uit een onderzoek van VNU Exhibitions blijkt onder andere dat de Nederlandse overheid niet capabel genoeg is om digitale veiligheid te waarborgen.

Ruim negentig procent van de ondervraagde heeft geen geloof in de Nederlandse overheid. Volgens hen is een betere samenwerking op de bedrijfsvloer een betere oplossing dan de Nederlandse overheid alerter maken.

Meer dan de helft, 54 procent van de ICT-Managers, heeft ook geen vertrouwen in de digitale overheid en haar plannen. Eén derde staat neutraal tegenover de plannen van de digitale overheid. Men is met name niet zeker over de digitale gemeentelijke diensten, de digitale aangifte bij de politie en het elektronische patiëntendossier. Men is positiever over het oordeel van de experts over de digitale belastingaangifte en het digitaal onderwijs.

Marloes van den Berg, projectmanager bij VNU Exhibitions Europe en verantwoordelijk voor de beurzen Infosecurity.nl/Storage Expo/LinuxWorld: "Volgens de door ons ondervraagde ICT’ers is de overheid op een aantal vlakken digitaal goed bezig, maar op een aantal gebieden ook niet. Opvallend aan dit onderzoek is dat ICT’ers een groot voorstander zijn van een nauwere samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven, met aandacht voor kennisoverdracht en privacyregels."