1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hitachi heeft aangekondigd dat Asus haar nieuwe Travelstar 5K500 harde schijven gaat implementeren in de nieuwe M50 en M70 laptops van Asus.

De M70 geeft daarmee een totale opslagruimte van één terabyte in een configuratie met twee schijven in een RAID-0 opstelling. Deze terabyte staat gelijk aan 1000 uur aan video, of meer dan 350 speelfilms of 250.000 muziekstukken van vier minuten.

Met deze nieuwe multimedia notebooks richt Asus zich op de high-definition audio en video beleving. Deze beleving begint met een LCD welke exclusief gemaakt is door middel van de Asus Infusion technologie. Wanneer deze laptop geopend wordt zal de gebruiker begroet worden met een multimedia achtig design en een volledig toetsenbord inclusief numeriek toetsenbord gedeelte.

De Travelstar 5K500 is onder andere in het bezit van het Hitachi’s Rotational Vibration Safeguard (RVS) systeem welke schokken verlicht. Het RVS-systeem voelt een vibratie van te voren aan om zodoende al stappen te ondernemen om de schijfkop te beschermen.

Er zijn nog geen prijzen en configuraties beschikbaar voor de nieuwe M50 en M70 laptops van Asus.