Logitech heeft op de CES in Las Vegas een vijftal nieuwe producten voor 2008 gepresenteerd. Het gaat om de all-in-one afstandbediening Harmony One, een nieuwe Squeezebox, een diNovo mini keryboard, een speakersysteem en een desktopset.

Harmony One

Als eerste is er de Harmony One, een universele afstandsbediening met een touchscreen. Logitech heeft inmiddels een lijn van universele afstandsbedieningen, maar omdat het aantal apparaten in een gemiddeld huishouden nog altijd groeit, heeft Logitech onderzoek gedaan naar een eenvoudige en in intuïtieve oplossing voor een nieuw Harmony product en dat is dus de Harmony One geworden.

Belangrijkste resultaat van het onderzoek is een kleurentouchscreen met een beelddiagonaal van 5,6 centimeter. Het touchscreen is een zogenaamd capacitieve touchscreen, waardoor er geen fysieke druk meer uitgeoefend hoeft te worden op het schermpje. Middels het touchscreen kunnen alle infrarood-apparaten worden bediend, maar er kunnen ook icoontjes toegewezen worden aan televisiezenders, zodat je snel kunt zappen.

Verder heeft het onderzoek uitgewezen dat gebruikers een andere knoppenlayout willen op hun afstandsbediening. De Harmony One is daarom opgedeeld in zes zones, waaronder nummers, traditionele DVD bediening en een D-pad met volume- en kanalenkiezer. Uiteraard kunnen er ook weer activiteiten geprogrammeerd worden in de Harmony One. Daardoor is het mogelijk om met één druk op de knop alle apparaten aan te zetten die nodig zijn om bijvoorbeeld een DVD te kijken.

De Harmony One is vanaf februari 2008 te verkrijgen en heeft een richtprijs van 199 euro.

Squeezebox Duet

Logitech nam vorig jaar het bedrijf Squeezebox over en komt nu met de eerste uitbreiding van de serie netwerk muzieksystemen. De toevoeging Duet is te danken aan de nieuwe controller die Logitech heeft toegevoegd aan het systeem. De controller heeft een zes centimeter groot LCD-scherm, waarop eenvoudig te zoeken is in de muziekdatabase, onder andere met de bekende albumafbeeldingen.

Het syteem is naar wens uit te breiden met aanvullende draadloze muziekspelers die overigens wel aangesloten moeten worden op een bestaand audio-apparaat. Alle ontvangers kunnen afzonderlijk bediend worden met de afstandsbediening, maar ook gesynchroniseerd worden, zodat ze allemaal hetzelfde nummer afspelen.


Het Squeezebox systeem biedt verder de functies die de vorige systemen ook al boden, namelijk toegang tot duizenden online radiostations, een groot aantal betaalde muziekdiensten, maar het is ook mogelijk om muziek op te slaan op het SqueezeNetwork, zodat niet altijd de computer aan hoeft te staan om van muziek te kunnen genieten. Standaard maakt de Squeezebox namelijk verbinding met een computer in het netwerk waar alle muziek op staat, het apparaat heeft zelf geen opslagmogelijkheden.

Een setje van een Squeezebox en controller kost 399,99 euro, aanvullende ontvangers kosten 149,99 euro per stuk, terwijl een losse afstandsbediening 299,99 euro kost. De Squeezebox Duet is eind januari in de winkels te verkrijgen.

diNovo Mini

Van de diNovo Mini hadden we afgelopen zaterdag al melding gemaakt in onze wekelijkse Gadget Roundup. De diNovo Mini is een klein toetsenbordje dat bedoeld is voor mediacenters of mensen die hun computer simpelweg hebben aangesloten op een televisie. Het draadloze Bluetooth 2.0 toetsenbord is voorzien van een QWERTY-keypad, sneltoetsen voor mediaspelers en webbrowsers en een ClickPad.


Het ronde ClickPad kan gebruikt worden als traditioneel touchpad, maar ook als media-afstandsbediening om te navigeren in menuschermen. Om deze verschillende modi te onderscheiden is het ClickPad voorzien van twee kleuren, groen voor de media-afstandsbediening en oranje voor het touchpad. Het keypad heeft altijd oranje verlichte toetsen. De meegeleverde Li-ion batterijen houden het volgens Logitech een maand lang vol.

De diNovo Mini is nog deze maand verkrijgbaar en kost dan 149,99 euro.

Logitech Z Cinéma

Het vierde product wat Logitech op de CES introduceert is het Logitech Z Cinéma Advanced Surround Sound System. Het systeem bestaat uit drie versterkers, twee speakers en een subwoofer. Deze speakers simuleren met de SRS TruSurround HD technologie een surround-effect, waardoor achterspeakers niet nodig zijn. Volgens Logitech is het daarmee een perfecte oplossing voor pc-gebruikers die geen zin hebben in een warboel van speakerkabeltjes, maar toch van surroundgeluid willen genieten.


Het 180-watt (RMS) systeem heeft drivers die door Logitech zijn getuned met laser in plaats van akoestische metingen, waardoor de speakers nauwelijks ruis opleveren. Opmerkelijk is verder dat de verbinding met de computer tot stand komt met een USB-verbinding. Hierdoor wordt de geluidskaart overgeslagen en kan er volgens Logitech uit elke computer of laptop een goed geluid gehaald worden. Het aansluiten van een koptelefoon of een mp3-speler is overigens ook mogelijk.

Om het hele setje te bedienen wordt een mediacenter afstandsbediening meegeleverd, waarmee niet alleen de speakers te bedienen zijn, maar ook de computer. De Logitech Z Cinéma ligt eveneens in januari in de winkelschappen en heeft een adviesprijs van 299,99 euro.

Cordless Desktop MX 5500 Revolution

Als laaste introduceert Logitech de Cordless Desktop MX 5500 Revolution, een combinatie van een toetsenbord met LCD-schermpje en de reeds eerder verschenen MX Revolution muis. Meer over de MX Revolution is hier te lezen.


Het toetsenbord is zoals gemeld voorzien van een LCD scherm van 7,5 bij 2 centimeter. Het schermpje kan diverse zaken weergeven, zoals de calculator, de temperatuur, favoriete websites, een keystroke teller, e-mail notificatie en media-informatie over artiesten en de titels van af te spelen nummers. De desktopset maakt verbinding met de computer via Bluetooth 2.0 Enhanced Data Rate (EDR) draadloze technologie. Het toetsenbord en de muis worden tijdens de productie al aan elkaar gekoppeld, zodat volstaan kan worden met het aansluiten van de mini-ontvanger op een vrije USB-poort. Overigens fungeert het toetsenbord ook als Bluetooth Hub, zodat er mobiele telefoons of PDA’s op aangesloten kunnen worden, mits de computer in kwestie voorzien is van een geïnstalleerde Bluetooth stack.

Ook dit product is vanaf januari verkrijgbaar en kost 169,99 euro.