min

Tags in dit artikel

,

CodeYard is voor de derde keer in het bestaan van start gegaan. CodeYard is een project dat scholieren enthousiast moet maken over open-sourcesoftware. Initiatiefnemers zijn onder andere de Radboud Universiteit Nijmegen, Stichting NLnet en Capgemini.

De drie stichtingen roepen middelbare scholieren op een open-source project te lanceren. Het project moet ervoor zorgen dat de samenleving inziet welke voordelen open-source heeft. CodeYard biedt deelnemers tevens een platform aan waarop ze hun applicatie kunnen ontwikkelen, dit is een soort digitaal ‘schoolplein’. Deelname is voorbehouden aan middelbare scholieren woonachtig in Nederland of België en moet in groepsverband gebeuren.

Begin mei is de finale waarin de drie uitgekozen finalisten de ‘Capgemini Open Source Award 2008’ in de wacht kunnen slepen. Er is tevens een geldbedrag beschikbaar voor de winnaar, daarnaast is er nog een publieksprijs. Er is voor vijfduizend euro aan prijzen beschikbaar, winnaars moeten de helft van de gewonnen geldprijs delen met de informaticaschool waar ze op zitten, de andere helft mogen ze vrij besteden.

Er zijn juryleden aanwezig van diverse bedrijven en instanties, dit zijn vertegenwoordigers van Capgemini, Wegener ICT Media, de Radboud Universiteit Nijmegen, de Technische Universiteit Delft, de Stichting NLnet, de brancheorganisatie ICT Office, het Ministerie van Economische Zaken en de winnaar van vorig jaar Bas Westerbaan.