Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, is teleurgesteld in de iPhone, de gsm die Apple vorig jaar heeft geïntroduceerd, dit liet hij weten op een persconferentie.

"Om je de waarheid te vertellen was ik erg teleurgesteld toen de iPhone werd geïntroduceerd. De helft van alle telefoons in de AT&T-winkel waren 3G-modellen", aldus Wozniak in de persconferentie.

"Ik was geschokt omdat Apple het volledige internet naar een mobiele telefoon brengt met volledige webpagina’s en ik wist dat dat nadelig kon zijn voor de snelheid".

Deze opmerkingen staan recht tegenover eerdere uitlatingen waarin Wozniak nog lyrisch was over de iPhone, maar net zoals de rest moest Wozniak achter in de rij aansluiten om een iPhone te bemachtigen.

Maar nu klinkt Wozniak geïrriteerd. Hij weerlegde kritiek dat Apple geen 3G-telefoon heeft uitgebracht vanwege problemen met de accu’s. "Ik weet niet waarom het een batterijprobleem zou zijn. Ik krijg net zoveel levensduur uit een 3G-telefoon als uit een normale telefoon", aldus Wozniak.