Adobe heeft bekendgemaakt dat het Microsoft gelicensieerd heeft om Flash Lite en Reader LE voor Windows Mobile in gebruik te nemen.

Flash Lite is Adobe’s speciaal ontwikkelde Flash-runtime voor mobiele apparaten, waarmee flash-content bekeken kan worden. Door een licentie te nemen op de Flash-runtime voor mobiele apparaten, heeft de softwaremaker uit Redmond de deuren geopend naar zowel Adobe Flash als Adobe Reader LE onder Windows Mobile.

Volgens Adobe zullen in de nabije toekomst alle Windows Mobile-apparaten van beide functionaliteiten voorzien worden. Flash Lite was eerder al beschikbaar voor andere platformen waaronder Symbian S60 en Qualcomm BREW.

Volgens Microsoft draagt de introductie van Flash Lite en Reader LE er aan bij dat gebruikers nog méér van hun favoriete websites kunnen genieten. Adobe geeft aan blij te zijn dat Microsoft de stap heeft durven zetten om de beleving van de Flash-technologie ook aan gebruikers van Windows Mobile aan te bieden.

Adobe heeft niet aangegeven wanneer op Windows Mobile gebaseerde apparaten van Flash Lite en Reader LE voorzien worden. Het bedrijf geeft wel aan dat het in de nabije toekomst de samenwerking met Microsoft zal bevestigen en een releasedatum vrij zal geven.