2min

Tags in dit artikel

, , ,

NetBlender heeft een nieuw Software Development Kit, of kortweg SDK, ontwikkeld dat het mogelijk maakt om de iPhone of de iPod Touch te laten communiceren met Blu-rayspelers. Deze nieuwe SDK heet BD Touch.

De nieuwe SDK werkt op alle modellen Blu-rayspelers die overweg kunnen met de technologie genaamd BD Live. Spelers die hier onder andere mee overweg kunnen zijn modellen van de merken Philips, Samsung, Sony en anderen. Zelfs de PlayStation 3 werkt met deze technologie.

Voorzien van software als Windows-only DoStudio van NetBlender zorgt BD Touch ervoor dat de iPhone door middel van een WiFi-verbinding kan communiceren met de Blu-rayspeler. BD Touch-applicaties kunnen gebruik maken van geolocation, de bewegingssensoren van de iPod Touch, de invoer op het toetsenbord, beeld, geluid en tekstuele informatie. Al deze commando’s kunnen met de software uitgevoerd worden op de Blu-rayspeler. Op deze manier kan de iPhone of de iPod Touch dus bijvoorbeeld functioneren als afstandsbediening voor de speler.

Naast het eerder gegeven voorbeeld heeft NetBlender zelf ook nog een aantal mogelijkheden gegeven over hoe de software gebruikt kan worden. Zo vertelt zij bijvoorbeeld dat het mogelijk is om digitale kopieën van de film naar de iPhone te kopiëren, of dat men automatisch een catalogus bij kan houden van de gehele Blu-raycollectie. Daarnaast zegt NetBlender ook nog dat het bijvoorbeeld mogelijk is om extra informatie over de film te tonen op de iPhone op het moment dat deze afspeelt. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer dingen mogelijk, waar zelfs de ontwikkelaar nog niet aan gedacht kan hebben.