Na geruchten over een lancering van de iPhone in Zwitserland bevestigde de Zwitserse telecomprovider Swisscom vandaag dat het een overeenkomst met Apple over de iPhone gesloten heeft. Ook doken er geruchten op over nieuwe functies van de iPhone.

Volgens de Zwitserse krant Le Matin zouden Apple en Swisscom de 3G-iPhone deze zomer naar de Zwitserse consument brengen. Swisscom bevestigde de berichten en voorzag daarnaast haar website van een extra pagina waar potentiële geïnteresseerde klanten zichzelf kunnen registreren om zo extra informatie te ontvangen zodra die bekend wordt.

Wat de iPhone zal kosten is nog niet bekend. Eveneens is onbekend wanneer de iPhone precies naar Zwitserland zal komen. Vermoedelijk zal dit vrij snel na de verwachte aankondiging in juni zijn. Volgens de krant zal Swisscom de klanten lokken met interessante aanbiedingen en een speciaal abonnement met ondersteuning voor mobiele video en andere livediensten.

Ondertussen publiceert dezelfde krant ook geruchten over de nieuwe functies van de iPhone. Eerder werd al bekend dat de iPhone GPS-functionaliteit zal bevatten, maar de krant spreekt nu ook over videochatten en mobiele televisie. Ook de navigatie-functionaliteit zal volgens de krant in de iPhone ingebouwd zitten.

Europese landen bleken de afgelopen tijd nogal buitengesloten van alle aankondigingen over iPhone-lanceringen. Alleen Italië en Tsjechië werden genoemd. Al met al komt de iPhone steeds een stukje dichter bij Nederland, maar wanneer precies is nog altijd niet bekend.