2min

Tags in dit artikel

, ,

Met nog zo’n anderhalve dag te gaan tot Apple’s ontwikkelaarsconferentie, de Worldwide Developers Conference 2008 (WWDC) van start gaat zijn de voorbereidingen in volle gang. En zoals altijd duiken er ook weer verschillende foto’s op met interessante en minder interessante ontdekkingen.

[b]Het Moscone West Center van buitenaf met de enorme Apple-logo’s op de gevels[/b]

[b]Het Moscone West Center met WWDC 08 banners aan de buitenzijde[/b]

Het eerste wat opvalt is dat er geen banners in het Moscone West Center zijn ontdekt die afgedekt zijn. Meestal als dat het geval was stond er een productlancering te wachten van een compleet nieuw product. Dit jaar zijn hierover nog geen berichten binnengekomen.

[b]Mac OS X Leopard: "The world’s most advanced operating system"[/b]

[b]OS X iPhone: "The world’s most advanced mobile platform"[/b]

Tweede wat opvalt aan de verschillende banners in het gebouw zelf is dat er een zeer duidelijke scheiding wordt gemaakt tussen enerzijds Mac OS X Leopard en anderzijds OS X iPhone, de iPhone-firmware die voor een groot deel op Mac OS X is gebaseerd.

[b]App Store: "Now accepting applications"[/b]

Op de bovenverdieping is een banner te vinden met het opschrift: "App Store: Now accepting applications" Dit duidt er waarschijnlijk op dat de App Store waar ontwikkelaars hun applicaties beschikbaar kunnen stellen tijdens de keynote gelanceerd zal worden.

[b]iPhone SDK: "Let’s see what develops"[/b]

Ook bevindt zich in het gebouw een banner met het opschrift "iPhone SDK: Let’s see what develops". Dit duidt er mogelijk op dat de langverwachte iPhone SDK al tijdens de keynote beschikbaar komt in plaats van de aangekondigde eind juni.

Tot slot vond men nog een banner speciaal voor de accelerometer die in de iPhone en iPod Touch is ingebouwd. De accelerometer is een sensor die kan bepalen naar welke kant het toestel gedraaid wordt. Hiermee kan bijvoorbeeld een spelletje worden bestuurd.

Hoewel niet helemaal duidelijk is wat het opschrift van deze banner is, wordt aangenomen dat er zoiets staat als "Add a new direction…to your apps". Hiermee wordt aangegeven dat de accelerometer-techniek binnen alle applicaties gebruikt kan worden.

[b]Accelerometer: "Add a new direction…to you apps[/b]

Traditioneel gaat de WWDC aanstaande maandag van start met een keynote door Apple-baas Steve Jobs en, zo bleek eerder, andere uitvoerenden binnen Apple. De keynote start om 19:00 uur Nederlandse tijd en na afloop zal er op Techzine een uitgebreide samenvatting gepubliceerd worden.

Noot: Alle foto’s zijn eigendom van RoughlyDrafted.