Simyo, de prepaid dochter van KPN gaat de prijzen voor dataroaming verlagen. Het gaat hier echter alleen over de tarieven in Duitsland, of de tarieven in Nederland ook verlaagd worden is nog onduidelijk.

Duitsland liep al voorop als het gaat om de prijzen voor dataroaming. Per honder kilobyte moest een gebruiker slechts 24 cent neertellen. Deze prijs is nu verlaagd naar negentien cent. Al eerder waarschuwde Eurocommissaris Viviane Reding al dat de prijzen verlaagd diende te worden. Deze vind dat de prijzen nog steeds te hoog zijn. Dit geldt ook voor de roamingtarieven met betrekking op SMS.

Roaming houdt in dat je als gebruiker gebruik maakt van een ander netwerk dan die van je provider. Dit is het geval zodra je in een ander land bent. Dan maak je namelijk gebruik van een ander netwerk waardoor ook andere tarieven gelden.

In het geval van Simyo in Duitsland bestrijkt het roaminggebied zo’n 24 Europese landen. Zelfs buiten de EU biedt Simyo nog betrekkelijk lage prijzen aan. Zo kost buiten de EU honderd kilobyte zo’n 48 cent. Dit is in vergelijking met bijvoorbeeld KPN zeer goedkoop. Bij KPN moet er per MB binnen de EU 7,95 euro betaald worden. Buiten de EU kost dit zelfs 19,87 euro per MB.

Waarom de nieuwe tarieven alleen voor Duitsland gelden is nog een raadsel. Misschien dat Nederland in de toekomst nog een tariefwijziging kan verwachten.