1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple gaat binnenkort een groot aantal onafhankelijke en contractloze indie-artiesten aan zijn iTunes Store-catalogus toevoegen.

Hiervoor heeft Apple een deal gesloten met Pure Play Music, een organisatie die dergelijke artiesten vertegenwoordigt. De deal houdt in dat 1,5 miljoen nummers van verschillende indie-artiesten die de organisatie vertegenwoordigt binnenkort aan de iTunes Store toegevoegd zullen worden.

Apple geeft de catalogus van Pure Play naar verluidt een extra duwtje in de rug door een aparte categorie aan te maken op de hoofdpagina van de iTunes Store. Biografieën van de verschillende artiesten linken vervolgens door naar de website van Pure Play waar uitgebreide profielen van de artiesten beschreven staan.

Naast Apple heeft Pure Play Music ook een deal gesloten met Amazon, eMusic en Napster. "We zijn blij dat we al onze artiesten een mogelijkheid kunnen bieden om hun muziek te kunnen financieren en te kunnen verkopen via deze vier grootste aanbieders op de markt", geeft Richard Labrum, Pure Play’s VP of business affairs, aan in een verklaring. "Deze samenwerking zal fungeren als een springplank om de zichtbaarheid van onze artiesten te vergroten en het platform voor hun muziek te verbeteren."

Volgens Ars Technica is dit niet de eerste deal die Apple met vertegenwoordigers van contractloze indie-artiesten gemaakt heeft. Er zijn een aantal organisaties zoals Tunecore en CD Baby die ook hun muziek via iTunes en andere online aanbieders aanbieden.