1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony en Universal zijn een samenwerking aangegaan om een verkoopautomaat te maken voor verschillende soorten media en de PoP is daar het gevolg van.

De PoP is een verkoopautomaat met een opmerkelijke inhoud. Zo zijn er dvd’s, Blu-ray-films en PS3-games aanwezig in de automaat. Deze media kan door mensen worden aangeschaft op dezelfde wijze zoals dat bij automaten voor drinken en eten gebeurd. Het is tevens mogelijk om media te downloaden met de PoP. Deze media kan dan geplaatst worden op een SD-kaart, een mp3-speler of een USB-stick.

De PoP van Sony en Universal zal tijdens de lancering maar in één land gebruikt gaan worden en dat is het Verenigd Koninkrijk. Waarschijnlijk wil men het concept daar eerst gaan testen om vervolgens de verkoopautomaat ook in andere landen te gaan gebruiken.

Sony en Universal willen de PoP bij universiteiten, sportscholen, stations en bioscopen gaan plaatsen. Via een touchscreen kan men de gewenste keuze maken. De verkoopautomaat zal tijdens de lancering over 150 films beschikken en hier vallen titels onder zoals Mamma Mia en Hell Boy II. Het scherm dat via aanraking werkt zal niet alleen gebruikt worden om de PoP te besturen. Ook is het mogelijk om op dit scherm trailers van films te bekijken.