1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er komt rond medio 2009 een nieuwe versie van Bluetooth uit, een standaard voor draadloze apparaten, aldus Bluetooth SIG (Special Interest Group). Het betreft volgens de Bluetooth SIG versie 2.2.

Volgens Bluetooth SIG zou de nieuwe versie zo’n tien tot honderd keer sneller zijn dan de huidige Bluetooth 2.1 met EDR. Omstanders hebben hier twijfels bij, maar het gaat er met de nieuwe versie wellicht anders aan toe dan waar op dit moment sprake van is.

Om deze snelheden te kunnen behalen moet Bluetooth werken in combinatie met WiFi om dit voordeel te kunnen behalen. Tevens zal de technologie UWB (Ultra Wide Band) gebruikt moeten worden om dit te kunnen bewerkstelligen. Blijkbaar gaat Bluetooth dus gebruikmaken van andere technologieën in plaats van alleen de standaard zelf te gebruiken.

Volgens de website Fudzilla is dit een slimme manier om Bluetooth vele malen sneller te maken. Echter vragen ze zich af hoe goed dit gaat werken. Als het alleen een softwarematige aanpassing zou zijn, dan zou dit het mooiste zijn waar Bluetooth ooit te maken mee heeft gehad volgens de website. Als er ook hardware moet worden aangepast dan vraagt Fudzilla zich af of het wel zo populair zal gaan worden.