1 min

Acer heeft de zakelijke Chromebook Vero 514 geïntroduceerd. De Vero 514 is door het gebruik van gerecyclede en recycleerbare materialen duurzaam.

De nieuwe Chromebook maakt deel uit van de milieuvriendelijke Acer Vero-lijn en heeft een slim ontwerp waarbij rekening wordt gehouden met de levenscyclus van het device. De Vero 514 kan volgens de fabrikant altijd eenvoudig van upgrades worden voorzien, gerepareerd, gedemonteerd en gerecycled.

De meeste pc-onderdelen gebruiken veel gerecyclede materialen, zoals 30 procent aan PCR-plastic (Post-Consumer Recycled) in de behuizing, 50 procent PCR-plastic in het toetsenbord en 100 procent gerecycled plastic voor het touchpad. De verpakking van de pc bestaat uit 90 procent gerecycled papier.

Technische functionaliteit

Voor de prestaties biedt de Acer Chromebook Vero 514 de nieuwste 12e generatie Intel Core-processoren en een standaard Intel Iris Xe-videokaart. Ook beschikt de Chromebook over een 14-inch Full HD-touchscreen, heeft het een batterijduur van 10 uur en is er ondersteuning voor snelladen. Connectiviteit wordt geleverd met behulp van Wifi 6, twee USB-C- en één USB A-poorten en HDMI.

Voor zakelijke applicaties biedt het standaard ChromeOS functionaliteit als geavanceerde beveiliging, rapportages en inzichten, schaalbaar cloudgebaseerd beheer en zero-touch enrollment.

De Acer Chromebook Vero 514 is vanaf november verkrijgbaar in de Benelux vanaf 599 euro.