1 min

Tags in dit artikel

,

Waar de meeste kinderen van 9 jaar nog computerspelletjes spelen of in de buitenlucht op onderzoek uitgaan, heeft de negenjarige Lim Ding Wen uit Singapore wel een heel bijzondere bezigheid. Hij schrijft namelijk iPhone-applicaties.

De jonge ontwikkelaar zit in de vierde klas van de lagere school en beheerst naar eigen zeggen maar liefst zes programmeertalen. Hij ontwikkelt in zijn vrije tijd applicaties voor Apples populaire iPhone-platform. Zijn laatste creatie is een tekenprogramma genaamd Doodle Kids dat al zo’n vierduizend maal gedownload is.

Volgens Lim ontwikkelde hij het programma voor zijn jongere zusjes van twee en vijf jaar oud. Het tekenprogramma laat gebruikers tekenen door het touchscreen van de iPhone aan te raken en door de iPhone te schudden kan het scherm weer leeggemaakt worden.

Sinds Lim op zijn tweede begon met computers heeft hij al ruim twintig projecten afgerond. Waarschijnlijk zit het in de familie, want ook zijn vader, die technisch directeur bij een lokaal technologiebedrijf is, schrijft regelmatig iPhone-applicaties.

Vader en zoon maken er zelfs een wedstrijdje van wie de meeste downloads heeft. "Elke avond bekijken we de statistieken die naar ons ge-emaild worden om te kijken wie er meer heeft", verklaart vader Lim. Zoonlief is inmiddels al begonnen aan een nieuw project, een science fiction game met de naam ‘Invader Wars’.