2min

Tags in dit artikel

, , ,

Mike Pinkerton, een van de ontwikkelaars van Googles Mac-team, publiceerde vandaag op zijn blog een eerste screenshot van Google Chrome voor de Mac.

Pinkerton meldt dat het team de afgelopen maanden hard gewerkt heeft aan een userinterface voor de Mac-versie van de browser. Afgelopen week slaagde het team erin om de kern van de browser goed met de UI te laten communiceren. Deze week slaagde het team er volgens Pinkerton ook nog eens in om webpagina’s in de UI te laten weergeven middels tabs.

Hij waarschuwt wel dat het hier om een zeer prille versie van Chrome voor de Mac gaat. "We hebben nog een zeer lange weg te gaan", geeft Pinkerton aan, "maar vooruitgang hebben we zeker geboekt." Google heeft aangegeven dat het doel is om voor juni dit jaar een definitieve versie van Google Chrome voor de Mac klaar te hebben, Pinkerton wil echter nog niet speculeren over een releasedatum.

De Mac-versie van Chrome zal, net als de Windows-versie, volgens hetzelfde principe van elk tabblad heeft een eigen proces gaan werken. Dit voorkomt dat een hangende pagina de hele browser laat crashen, in plaats daarvan zal alleen de tab (het proces) crashen en blijft de browser verder correct werken. Onderstaand screenshot laat zien wat er gebeurt als een webpagina niet geladen kan worden.

Google introduceerde Chrome in september vorig jaar en is sindsdien zeer ambitieus over haar eigen browser. Naast een 1.0-tak, werkt Google ook al aan versie 2 van haar browser die allerlei nieuwe functies moet krijgen. Chrome maakt voor het renderen van webpagina’s gebruik van Apples WebKit-engine en voor afhandeling van JavaScript is er zelfs een eigen rendering-engine met de naam Google V8.