min

Tags in dit artikel

,

Asus komt met een nieuwe netbook met de passende naam ‘Seashell’. Het apparaat zal dit jaar op 15 mei beschikbaar komen, althans in het Verenigd Koninkrijk. Of de nieuwe EEE-netbook een verkoopsucces gaat worden is nog maar de vraag. Want is dit niet gewoon een dertien in een dozijn laptop?

Het beestje weegt zo’n 1100 gram en beschikt over een 10-inch scherm. Dit resulteert in een fysieke afmeting van 262x178x25.7mm. Zoals gewoonlijk is de drijvende kracht in de laptop een Intel Atom N280 1.6 GHz processor. De 160GB hardeschijf zorgt voor de nodige opslag en bovendien heeft het apparaat 1GB werkgeheugen.

Nieuw is niet spannend

De rest van de laptop is, net als de eerder genoemde specificaties, vrij standaard. Zo zit er een draadloze 802.11 b/g/n ontvanger in. Een 1.3 megapixel webcam en een drie in één kaartlezer. De accu gaat zo’n zes uur mee.

Ondanks dat de laptop een gehele make-over heeft gekregen en bovendien erg is afgeslonken blijft de prijs aan de hoge kant. Het beestje gaat namelijk meer dan 430 euro kosten.