2min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel alle ogen nu op de aankomende WWDC gericht zijn voor de introductie van de nieuwe iPhone, denkt Wall Street-analist Gene Munster dat de WWDC dit jaar enkel in het teken zal staan van software, zo berichtte AppleInsider woensdag.

Munster verwacht dat Apple enkele weken na de WWDC een special event zal inlassen om de nieuwe iPhone te presenteren. Hier zal volgens hem ook topman Steve Jobs, die tot eind juni met ziekteverlof is, zijn herintrede gaan maken. Jobs zou de WWDC-keynote ook niet kunnen geven, zo stelt Munster, omdat daar een te lange voorbereiding aan vooraf gaat.

"Zoals vermeld in het persbericht van vandaag, denken wij dat Apple zich op de WWDC op de nieuwe versie van Mac OS X 10.6 Snow Leopard zal richten", schrijft Munster in een notitie aan beleggers. "Hoewel sommige beleggers verwachten dat Apple de nieuwe iPhone op de WWDC zal lanceren, verwachten wij niet dat deze lancering begin juni plaats zal vinden."

De analist verwacht ook dat Apple met een hele ‘familie’ iPhones gaat komen, inclusief een goedkoper model onder meer gericht op de Chinese markt. "We blijven de verwachting vasthouden omtrent meerdere modellen, mogelijk een high-end iPhone met verbeterde specificaties ten opzichte van de huidige versie en een low-end versie met een kleinere capaciteit en minder functies tezamen met een goedkoper prijsplan", aldus Munster.

De nieuwe iPhone zal uiteraard ook volledig afhankelijk zijn van de nieuwe iPhone 3.0-software die nog steeds onder ontwikkeling is. AppleInsider verwacht dat iPhone OS 3.0 niet rond WWDC, die in minder dan vier weken van start gaat, klaar zal zijn. Afgelopen week begon Apple met verplichte compatibiliteit van applicaties voor 3.0. Het lijkt waarschijnlijk dat Apple ontwikkelaars daar wat meer tijd dan een paar weken voor geeft.