2min

Tags in dit artikel

, , ,

Vanavond is het zover: de eerste testwedstrijd tussen Anderlecht en Standard wordt gespeeld. De gemiddelde Nederlander kent het fenomeen niet, maar in België geldt dat wanneer twee teams een gelijk aantal punten en winst-verliessaldo heeft, testwedstrijdenen moeten uitmaken wie de nieuwe landskampioen voetbal wordt. Het leek er echter op dat Vlaamse kijkers zonder duur abonnement de wedstrijd niet zouden kunnen volgen, maar er blijkt nu toch een achterpoortje.

Tot nu had enkel Belgacom TV het recht om voetbalwedstrijden uit de Jupiler Pro League uit te zenden, maar bij de verkoop van de tv-rechten op de testwedstrijden kwam er opeens concurrentie uit onverwachte hoek. De Franstalige zender BeTV bood het exorbitante bedrag van 1,2 miljoen euro op de tv-rechten van de wedstrijd en Belgacom trok zich terug uit de onderhandelingen, net als Telenet. Daardoor leken de Vlaamse televisiekijkers op het eerste zicht eenzaam achter te blijven.

Enkel Telenetklanten met een maandelijks abonnement van om en bij de 37 euro op BeTV leken de wedstrijd te kunnen volgen, maar er blijkt een achterpoortje te zijn. Telenetklanten die de klantendienst van Telenet contacteren (015 66 66 66) kunnen namelijk een proefabonnement van één maand aanvragen, geheel kosteloos, op voorwaarde dat ze telefonisch opgezegd wordt binnen de maand. Gebeurt dat niet, dan betaal je maandelijks zo’n 37 euro extra bovenop je normale abonnementskosten. Dat abonnement wordt binnen het kwartier geactiveerd, waardoor de Vlaamse Telenetklanten alsnog gratis naar de testwedstrijden kunnen kijken.

In hoeverre Telenet rekening had gehouden met deze mogelijkheid bij het afronden van de onderhandelingen, is niet bekend. Door de feestdagen hebben we namelijk geen contact kunnen maken met de communicatiedienst van Telenet. De medewerkers van Telenet zijn in ieder geval wel op de hoogte, want toen ondergetekende belde voor dit abonnement wenste de medewerker hem na het afronden van de procedure “veel plezier met de wedstrijd”. Wie hiervan nog gebruik wil maken vóór de eerste testwedstrijd, zal zich wel moeten haasten: de klantendienst is nog open tot 17.30.