2min

De Google Voice-app van Google is inmiddels als drie weken aangemeld bij de iOS App Store maar wacht nog steeds op goedkeuring van Apple. De app ligt ongetwijfeld gevoelig bij Apple omdat deze de directe concurrentie aangaat met Siri, Apple’s spraakgestuurde assistent.

ComputerWorld laat in een blog weten met Google gesproken te hebben over de app. Google stelt nog niet gehoord te hebben van Apple over de goed- of eventuele afkeuring van deze app. Google laat wel weten al een week voor de presentatie van de app, op 8 augustus, deze te hebben aangemeld bij de iOS appstore. Het goedkeuren van de app duurt nu dus al drie weken.

Apple heeft tot op heden nog geen reactie gegeven waarom het zolang duurt, ook niet aan de pers. Apple controleert elke app voordat deze beschikbaar komt in de app store. Normaal duurt dit maximaal een week tenzij de app nogal gevoelig ligt bij Apple. Dan duurt het vaak langer. Ook de app, Voice Answer, een andere concurrent van Siri moest lang wachten op goedkeuring. In totaal duurde het 3 maanden voordat deze app werd goedgekeurd door Apple.

Het grootste probleem voor Apple is ongetwijfeld dat de Google Voice-app veel beter is dan Siri. Google beschikt namelijk over een veel grotere database waaruit de app zijn gegevens kan halen. Ook kan Google beter relaties leggen tussen objecten en het gedrag van de gebruiker. Het zou dus zomaar kunnen dat veel iPhone eigenaren er straks voor kiezen om Siri te vervangen door de Google Voice app.

Als Apple de nieuwe Google Voice app afwijst, dan is dat in elk geval niet de eerste keer. Wellicht herhaalt de rel uit 2009 zich dan opnieuw.

De Google Voice app is op dit moment alleen nog beschikbaar voor Android 4.1. Wanneer en of de app naar meer Android-versies komt is nog onduidelijk.