1 min

Tags in dit artikel

, , ,

6GMOBILE B.V. is vandaag met een nieuwe dienst gestart, Tringg. Via Tringg kunnen consumenten onbeperkt sms’en en bellen, binnen Nederland. Echter is onbeperkt niet helemaal onbeperkt.

Er wordt al lange tijd gesproken over diensten waarbij consumenten onbeperkt kunnen bellen en sms’en. De MVNO zegt dat ze als eerste op de markt zijn gekomen, met Tringg. De provider maakt gebruik van het KPN-netwerk en ze bieden de dienst aan voor 24,95 euro. Voor dit bedrag krijg je duizend belminuten of duizend sms’jes. In de algemene voorwaarden staat dat het abonnement Fair Use Policy is en er wordt gesproken over 1250 units. Eén unit is één minuut of één sms’je. De provider zegt dat de consument wel eens een keer over de schreef kan gaan, maar het moet niet maand in maand uit zijn, want dan zullen ze ingrijpen.

De MVNO zegt ook dat ze een 3G-verbinding aanbieden. De gebruikers krijgen ook hier weer een Fair Use Policy van duizend megabyte. Ze kunnen ook hier weer onbeperkt internetten, maar wanneer de gebruiker consequent over het limiet heen gaat zal de provider ingrijpen. Er zitten nog wel wat andere voorwaarden aan, zo mag er niet gestreamed worden van het data-abonnement en tethering is ook niet toegestaan. De abonnementen hebben een standaard contract van twaalf maanden. Je kunt met het nieuwe abonnement nog niet naar 0900-nummers bellen en bellen in het buitenland zit ook niet in het pakket.