1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple en tien medewerkers van de Apple-store in Kenwood, Verenigde Staten, zijn aangeklaagd vanwege een iPod touch die in de brand vloog in de broekzak van een kind dat op school zat.

Volgens de aanklacht die de moeder van de jongen, die in Cincinnati, Ohio leeft, heeft ingediend, stond de iPod touch uit toen hij ontplofte. Vervolgens voelde hij een brandend gevoel. Toen hij opstond, merkte hij dat zijn broek in brand stond, rende hij direct naar het toilet en deed hij met de hulp van een vriend zijn broek uit. De brand had ervoor gezorgd dat nylon ondergoed was gesmolten met als gevolg dat zijn been verbrand raakte.

Na een bezoek aan de dokter bleek dat de iPod touch tweedegraads brandwonden had veroorzaakt. "Hij heeft last van zowel fysieke als mentale problemen met als gevolg pijn en mentale en emotionele onrust", aldus de aanklacht.

Dit leidde ertoe dat zowel Apple als de tien Apple Store-medewerkers wegens nalatigheid en roekeloosheid zijn aangeklaagd, omdat zij zich ‘kwaadaardig en frauduleus’ zouden hebben gedragen tijdens het verkopen van de iPod touch. De moeder eist 150.000 dollar: de ene helft voor schadedekking en de andere helft voor de advocatenkosten.