1 min

Jamf heeft Safe Internet geïntroduceerd. Met de oplossing kunnen Chromebooks-gebruikers, zoals in het onderwijs, makkelijker internetcontent filteren en een betere websecurity inregelen.

Volgens Jamf kunnen klanten met de oplossing voor contentfiltering en websecurity betere bescherming tegen een groot aantal internetgevaren doorvoeren. Denk aan schadelijke content voor leerlingen, ongepaste websites en phishingaanvallen. Daarnaast stelt de oplossing beheerders in staat het gebruiksbeleid van Chromebooks te handhaven.

Jamf Safe Internet richt zich in het bijzonder op het onderwijs, een sector waarin veel Chromebooks worden gebruikt. De oplossing maakt voor leraren en IT’ers van onderwijsinstellingen contentbeheer met een enkele klik mogelijk.

Voor dit beheer kunnen zij een beheerconsole gebruiken in combinatie met speciaal ontwikkelde workflows voor scholen. De oplossing kan de Google-diensten Google SafeSearch en Youtube Restricted Mode afdwingen, zodat voor leerlingen uiteindelijk het leeftijds- of groepsgebonden beleid voor webcontent wordt toegepast.

Jamf geeft aan dat zijn Jamf Safe Internet-oplossing wel aan alle geldende privacyregels voldoet.

Samenwerking met Google

Jamf Safe Internet is een voorbeeld van de nauwere samenwerking tussen de devicebeheerspecialist en de techgigant. Hierbij wordt onder meer samengewerkt binnen de Google BeyondCorp Alliance, zodat alleen veilige devices van klanten  met het ingestelde beleid toegang krijgen tot informatiebronnen.

Met Jamf Connect, Application Lifecycle Management met de Chrome-browser en Google Workspace-toepassingen bouwt de beheerspecialist verder voort op de Google API’s voor het bieden van veilige toegang aan devices.

Tip: Jamf brengt Apple-ervaring ook naar Microsoft- en Google-omgevingen