2min

Tags in dit artikel

, ,

Dit komt op de hielen van de lancering van de iPhone 14, waardoor satellietberichten de nieuwe functie in smartphones werd. Terwijl volledig satelliet bellen en berichten versturen al jaren beschikbaar is op omvangrijke satelliettelefoons, heeft Bullitt de functie nu ook op typische smartphone-formaat gebracht.

Deze dienst, Bullitt Satellite Connect genaamd, biedt een tweerichtingsberichtendienst en “het meest geavanceerde mobiele platform voor satellietberichten ter wereld” voor niet-iPhonegebruikers.

Bullitt lanceert ook een Bullitt Satellite Messenger-app en de Cat S75-smartphone met satellietverbinding. Het werkt samen met Motorola om een tweede telefoon met satellietberichten te introduceren, de Motorola Defy 2, en een hotspot voor satellietberichten, de Motorola Defy Satellite Link.

Prijzen en plannen

De dienst begint bij 4,99 euro per maand. De dienst omvat ook SOS Assist, dat “24/7 toegang biedt tot alarmcentrales van FocusPoint International“.

Hoewel sms’en via Bullitt Satellite Connect niet helemaal naadloos verloopt, stelt de unieke Bullitt Satellite Messenger-app de dienst in staat berichten via sms naar het telefoonnummer van de ontvanger te sturen, zodat deze het bericht kan ontvangen.

Maar om te reageren moet de ontvanger de Bullitt Satellite Messenger app downloaden. Bullitt werkt samen met Skylo om zijn Satellite Connect dienst op gang te brengen. Skylo beheert verbindingen met apparaten via bestaande gelicentieerde GEO-satellietconstellaties, zoals Inmarsat en andere.

Inmarsat is een satellietbedrijf dat al sinds de jaren zeventig bestaat, en zijn meest recente lancering was met SpaceX, waar het momenteel internettoegang biedt aan vliegtuigen en boten. De nieuwe satelliettelefoons van Bullitt, de Motorola Defy 2 en Cat S75, hebben vergelijkbare specs, waaronder een 6,5-inch, 120 Hz, 2408×1080 LCD, een MediaTek Dimensity 930 SoC, 6GB RAM en 128GB opslagruimte.