2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Uit een test van Macworld blijkt dat de vernieuwde iPod touch een stuk sneller is dan zijn voorgangere.

Aan de iPod touch-lijn werd vorige week een 64 GB-variant toegevoegd die als vervanging diende voor de 16 GB-editie. Daarnaast kregen alle iPod touch-spelers op de 8 GB-variant na een snelheidsupdate en OpenGL ES 2.0-ondersteuning waarmee 3D-spellen mogelijk worden gemaakt.

Apple maakte de claim dat de nieuwe modellen vijftig procent sneller zijn dan hun voorgangers. Macworld wilde weten of dat ook echt zo was en testte de opstartsnelheid, de tijd nodig om verschillende apps te starten en de tijd nodig om een website te laden.

Uit de resultaten blijkt dat in sommige gevallen de nieuwe iPod touch inderdaad vijftig procent sneller is. Zo duurde het opstarten van de touch 2G 31 seconden, terwijl het op de nieuwe touch slechts 19 seconden in beslag nam.

Ook het starten van de apps Peggle, HR Battle en Rolando 2 verliep sneller. Op de touch 2G duurde het respectievelijk 12, 20 en 10 seconden, tegenover 7, 15 en 5 seconden op de nieuwe touch. Bij het laden van een webpagina wordt ook een aanzienlijke snelheidswinst behaald. Die tijd gaat namelijk omlaag van 34 seconden naar 15 seconden.

Tenslotte voerde de Mac-fanatensite nog een Sunspider-benchmark uit. Op de touch 2G werd deze benchmark in 34,2 seconden voltooid, op de ‘eind 2009’-variant van de touch duurde het slechts 15,6 seconden.

Overigens draaiden beide apparaten iPhone OS 3.1.1. Het is overigens niet bekend hoe de nieuwe iPod touch zich verhoudt tot de iPhone 3GS. Wel is duidelijk dat de specificaties ten opzichte van de 3GS iets veranderd zijn.