De nieuwe modellen van Apples all-in-one computer zijn klaar voor lancering en kunnen op z’n vroegst eind deze maand hun opwachting gaan maken, zo meldt AppleInsider.

Bronnen hebben donderdag tegenover de website bevestigd dat de nieuwe modellen van de iMac eerder deze maand van de band zijn gerold. Volgens deze zelfde bronnen zullen de nieuwe iMac-modellen op z’n vroegst eind deze maand geïntroduceerd worden.

Naast een significante prijsdaling verwacht men dat de nieuwe iMacs een kleine metamorfose ondergaan zullen hebben. Zo zou Apple volgens eerdere berichten gekozen hebben voor een dunnere behuizing, mogelijk in lijn met de LED Cinema Displays. Deze werden eind vorig jaar door het bedrijf geïntroduceerd.

Verder blijkt uit eerdere berichtgeving eveneens dat de nieuwe iMac niet alleen een vernieuwd uiterlijk krijgt, maar ook enkele nieuwe functies tegemoet kan zien. Een daarvan is naar verluidt ondersteuning voor Blu-ray, duidend op de omschrijving van ‘een functie die op het verlanglijstje van veel Mac-gebruikers staat’.

Daarnaast zou er ook nog sprake zijn van een functionaliteit die semi-professionele audio- en videomensen zou moeten bekoren. Onduidelijk is waarover dit precies gaat omdat bronnen geen concrete toespelingen hebben gedaan. Duidelijk is volgens AppleInsider wel dat we een aankondiging voor de nieuwe iMac ergens tussen volgende week en half oktober plaats kunnen verwachten.