Er is een nieuwe BlackBerry opgedoken op het internet. Deze BlackBerry onderscheidt zich van de rest, zowel qua uiterlijk als qua mogelijkheden. Het gaat hier namelijk om een horloge die zich synchroniseert met je BlackBerry.

De WatchPhone van BlackBerry moet gesynchroniseerd worden met een BlackBerry die de gebruiker bezit. De telefoon laat dan e-mailtjes zien, binnengekomen sms’jes en dergelijk. Het toestel communiceert door middel van Bluetooth volledig draadloos met het horloge.

Oorspronkelijk dook het horloge in augustus al op, maar toen waren de geruchten nog zo vaag dat er eigenlijk maar weinig van leek te kloppen. Het horloge was toen namelijk nog niet beschikbaar via beeldmateriaal, iets dat nu wel is uitgelekt. Daarnaast is er wat technische informatie naar buitengekomen, wat doet vermoeden dat het horloge daadwerkelijk op de markt gaat komen.

Het scherm wordt een OLED-variant, zo stellen de geruchten. Zoals gezegd gaat de telefoon via Bluetooth communiceren met de telefoon. Zo kan het horloge notificaties en, ter voorbeeld, sms-berichten weergeven. De exacte mogelijkheden, een prijs en een release-date blijven nog onbekend.