min

Tags in dit artikel

, , , ,

De development manager van AMD, Richard Huddy heeft vertelt dat Nvidia volgens hem zich niet meer focust op gamers. Volgens Huddy laat de fabrikant van grafische chips de gamingmarkt enigszins los.

Hij vertelde ook dat de nadruk van Nvidia op het recente GTC Nvidia evenement volledig op supercomputers en GPGPU computers voor academische doeleinden lag. Dit zou een volledige omkeer zijn, aangezien Nvidia zich vorig jaar volledig richtte op de gamingmarkt.


Huddy ontkende ook niet dat AMD bezig is met de mogelijkheden van GPU’s voor het oplossen van enkele problemen in de wereld. Toch voegde hij daar aan toe dat dit niet is gereserveerd voor de GPU’s van Nvidia en dat AMD ook al betrokken is geweest bij supercomputers.

AMD heeft zich voornamelijk gericht op de CPU’s, wat niet wil betekenen volgens Huddy dat AMD niets te bieden heeft op het gebied van GPU’s. Volgens hem stopt AMD veel werk in het verbeteren van de GPU’s. Hij vertelde dat Nvidia niet het voorrecht heeft deze mensen te vertellen wat ze moeten kopen.