1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Prolimatech was begin dit jaar een beetje een vreemde eend in de bijt. Ze waren nieuw op de koeler-markt, en zette meteen één van de beste cpu-koelers neer die er zijn: de Megahalem

Het concept wat ze bij de Megahalems hadden, willen ze nu ook bij de videokaarten proberen: veel heatpipes, veel lamellen en veel aluminium. Slim concept, en zoals te zien op de onderstaande foto ziet de "MK-13" er indrukwekkend uit.


De MK-13 heeft een koperen basis, met daaraan bevestigd 6 mm heatpipes. Die transporteren de hitte naar het grote koellichaam van aluminium. De koeler is geschikt voor nVidia-kaarten vanaf de 6-serie. Bij ATi gaat het vanaf de X1000-serie tot de HD5000-serie. Prolimatech claimt dat de MK-13 zelfs de ATi Radeon HD5870 koel kan houden, zelfs zonder fans.
Als je de MK-13 weet te bemachtigen, dan mag je er direct vier 120mm fans bij bestellen, dat is exact wat Prolimatech adviseert. Twee fans kunnen direct op de kaart gemonteerd worden, de andere twee op de zijkant van het koellichaam.

De MK-13 heatsink weegt 555 gram en heeft een afmeting van 205 x 99,87 x 43,5 mm. De koperen basis en de koperen heatpipes zijn vernikkeld. Prolimatech levert de koeler met drie verschillende setjes met heatsinks voor de andere componenten op de videokaart en er zijn verschillende bevestigingsmaterialen meegeleverd om de koeler op alle genoemde kaarten te kunnen bevestigen. De adviesprijs is vastgesteld op 49,90 euro.