2min

HP-CEO Enrique Lores heeft aangekondigd dat de techgigant in de tweede helft van 2024 AI-pc’s op de markt brengt.

Tijdens een call over de recente kwartaalcijfers deelde Enrique Lores het voornemen rond AI-pc’s. Deze pc’s beschikken over de juiste rekenkracht om het gebruik en de ontwikkeling van AI-modellen te versnellen. HP gaat onder meer de processors van Intel gebruiken, maar ook die van andere leveranciers.

Marktontwikkeling AI-pc’s

De HP CEO verwacht dat de komst van AI-pc’s  in het algemeen de pc-markt weer de nodige boost zal geven, hoewel nog niet direct. Volgens hem zullen gebruikers zeer geleidelijk naar dit soort pc’s overstappen. In 2024 zal dit nog beperkt zijn, vanaf 2025 neemt de aanwezigheid van AI-pc’s verder toe en in 2026 is de aanwezigheid zeer sterk.

Geen hoge Intel Meteor Lake-verwachtingen

Uit de call bleek ook hoe de CEO denkt over de Intel Meteor Lake-processors die volgende maand worden gepresenteerd. Intel ziet deze processors als de kern van de AI-pc.

Volgens Enrique Lores zit daar wel een kern van waarheid in, maar volgens hem bieden deze specifieke processors alleen ‘sommige AI-mogelijkheden’ en nog niet echt de juiste kracht die dit soort pc’s echt nodig hebben. Hij verwacht deze processorkracht en daarbij behorende AI-mogelijkheden meer van de processors die in de tweede helft van 2024 beschikbaar komen. Processors die dus niet altijd van Intel afkomstig hoeven te zijn.

Wie de mogelijke alternatieve processorleveranciers voor HP zijn, is niet bekend. Wel geeft de CEO aan dat HP bij de lancering van de Intel Meteor Lake-processor vanzelfsprekend ook pc’s introduceert met dit type processor aan boord.

Tip: Review: HP Color LaserJet Pro MFP 4302fdw – nieuwe toner geeft nieuw elan