2min

Lenovo heeft tijdens de CES-conferentie de nieuwe ThinkCentre Neo Ultra aangekondigd. De compacte pc is “klaar om de toekomst van AI-computing aan te gaan”, met name voor het midden- en kleinbedrijf (mkb).

Om deze AI-pc ook voor bedrijven in dit segment toegankelijk te maken, integreert Lenovo verschillende processors in de desktop. Zo wordt de mini-pc geleverd met een Intel Core i9-processor op het Intel vPro Enterprise-platform. Daarnaast beschikt het apparaat over een Nvidia GeForce RTX 4060 GPU en een dedicated NPU. De ThinkCentre Neo Ultra wordt verder aangevuld met maximaal 64GB aan DDR5-werkgeheugen.

Lenovo heeft deze componenten weten te integreren in een mini-pc met afmetingen van 195 mm (breedte) x 195 mm (diepte) x 107 mm (hoogte). Het gewicht van het apparaat bedraagt 3,25 kg. Het maakt de mini-pc geschikt om op de meeste bureaus te plaatsen.

Dankzij de hardware is de desktop in staat om zware AI-workloads te verwerken. Om dit te ondersteunen heeft Lenovo ook aandacht besteed aan de koeling. De pc maakt gebruik van een ’triple thermal fan’, waarbij lucht vanaf de bovenkant wordt aangezogen en via de onderkant wordt afgevoerd.

Wat betreft connectiviteit ondersteunt de ThinkCentre Neo Ultra Wi-Fi 7 en kan het tot acht displayports bevatten voor multitasking. Bovendien is het mogelijk om geheugen en opslag uit te breiden, afhankelijk van de behoeften van een bedrijf.

AI

De ThinkCentre Neo Ultra moet daarmee de ideale basis vormen voor AI. “Of je nu gebruikmaakt van de AI-mogelijkheden om programmeercodes te genereren, afbeeldingen te creëren om de workloads van een ontwerper te verminderen, of een jingle maakt met behulp van een offline AI-audiogenerator,” concludeert Lenovo.

In eerste instantie verschijnt de ThinkCentre neo Ultra in het tweede kwartaal van 2024 voor 1499 dollar in de VS. Op een later moment moet duidelijk worden wanneer en tegen welke prijs de mini pc naar Europa komt.

Tip: Lenovo kondigt ThinkCentre-minidesktops aan met AMD-cpu’s