2min

Biostar heeft een aantal nieuwe moederborden laten zien op de CeBIT, de drie meest interessante zijn de Biostar TA890FXE, Biostar TA880G HD en de Tpower i55. Deze twee moederborden bevatten twee van de nieuwe AMD-chipsets en een socket 1156-moederbord van Intel.


Het eerste moederbord, de TA890FXE, heeft ondersteuning voor DDR3-1800 MHz, bestaande uit vier geheugensloten met ondersteuning voor maximaal 16 GB. Er zijn drie PCI-E 2.0 16x-sloten aanwezig. Verder is noemenswaardig dat het moederbord ondersteuning biedt aan SATA3 (6 GB).


Biostar TA890FXE moederbord

Het tweede moederbord dat tentoongesteld wordt op de CeBIT, de Biostar TA880G HD is meer op mediacenters gericht. Dit m-ATX-bord heeft een HDMI-poort, een HDCP 128MB sideport en SATA3 6GB-verbinding.


Biostar TA880G HD-moederbord

Verder biedt het moederbord ondersteuning aan 16 GB geheugen verdeeld over vier sloten. Het geheugen kan met overklok maximaal draaien op 1600 MHz. Dit moederbord heeft een ingebouwde videokaart aan boord, namelijk de ATI Radeon HD4250. Wanneer je een andere videokaart wilt installeren is er plek voor één PCI-e 2.0 16x-videokaart.

Het derde en laatste Intel-bord is voor de doelgroep HTPC’s. Bij dit moederbord is een afstandbediening aanwezig om de pc te kunnen bedienen. Verder is dit moederbord een vrij standaard moederbord te noemen. Er is ondersteuning voor DDR3-2600 MHz, verdeelt over maximaal vier sloten en er zijn twee PCI-e 2.0 16x PCI-sloten aanwezig.


Biostar TPOWER I55-moederbord

Als laatste liet Biostar nog een aantal interessante videokaarten de revue passeren, maar helaas moesten ze ons teleurstellen; de kaarten komen namelijk niet naar Nederland. Biostar liet wel weten dat het werkt aan de distributie, zodat het in de toekomst mogelijk toch videokaarten naar Nederland kan verschepen.