2min

Deze week is er mogelijk opnieuw een prototype van Apples nieuwe iPhone uitgelekt. Een Vietnamese website claimt het toestel in handen te hebben en heeft daarvan een serie foto’s en een video gepubliceerd.

Uit deze foto’s wordt duidelijk dat het om een exemplaar gaat dat opvallend veel gelijkenissen vertoont met het prototype dat afgelopen maand in handen kwam van gadgetblog Gizmodo. Het enige verschil is dat de schroeven aan de onderzijde ontbreken. Het gaat om een toestel met een opslagcapaciteit van 16 GB, zo blijkt uit de opschriften op de achterzijde ervan. Er zijn geen serienummers op het toestel aanwezig, wat er op duidt dat het (nog) niet om een productiemodel gaat.


Op het toestel draait geen besturingssysteem, zo meldt de website. Wel beschikt het over een aantal testroutines waaruit onder meer afgeleid kan worden dat er nog 24 procent accucapaciteit over is. Mogelijk gaat het hierbij om diagnostische software voor de software. Die zijn in het verleden al eerder op iPhone-prototypes waargenomen. Het nieuwe toestel zal uiteindelijk iPhone OS 4 gaan draaien, zo bleek al uit verwijzingen in de nieuwe iPhone-software.


Ook heeft de website een serie foto’s van de interne componenten gepubliceerd. Op een van de foto’s is een sticker met het opschrift ‘N90’ te zien. Eerder werd al bekend dat dit de interne identificatie voor de vierde generatie iPhone is. Daarnaast blijkt uit de foto’s ook dat het toestel over Apples eigen A4-processor beschikt. Dezelfde processor gebruikt het bedrijf ook in de iPad.

Naar verwachting zal Apple de nieuwe iPhone tijdens de WWDC in juni introduceren. Uit eerdere berichtgeving bleek ook al dat het toestel voorzien zal zijn van een betere camera en daarnaast ook een video-camera op de voorzijde heeft (voor videochatten). Andere geruchten beweerden dat het toestel video in 720P HD op zou kunnen nemen, mogelijk een verwijzing naar de vermeende naam van het toestel: iPhone HD.