De nieuwe iPhone 4 die binnenkort in de winkels verschijnt zal twee keer zoveel intern geheugen bevatten dan haar voorganger en de recent gelanceerde iPad, de iPhone 4 zal over 512 MB intern geheugen (RAM) beschikken.

Sinds de lancering van de eerste iPhone heeft Apple altijd mysterieus gedaan over de exacte specificaties van haar iPhones. Apple adverteert of publiceert nooit wat de processor-snelheid of hoeveelheid geheugen is in een iPhone of iPad.

Apple ziet de interne specificaties van een iPhone als iets wat consumenten kan verwarren bij een aankoop, vandaar de keuze om het niet te publiceren. Echter zijn er altijd technische gebruikers die het wel precies willen weten. Vandaar dan ook dat we weten dat de originele iPhone en de iPhone 3G geleverd werden met 128 MB RAM en de iPhone 3GS en de iPad met 256 MB RAM.


De nieuwe iPhone 4 die binnenkort verkrijgbaar is zal dit dus gaan overtreffen met 512 MB RAM. Waarom er gekozen is voor deze uitbreiding is niet duidelijk maar wel opmerkelijk. Als de iPad draait op 256 MB RAM met een veel groter scherm en waarschijnlijk hierdoor ook met zwaardere toepassingen waarom heeft de iPhone 4 dan 512 MB RAM?

Misschien simpelweg omdat je nooit teveel RAM kan hebben, maar wellicht heeft Apple nog een verassing in huis waarvoor de extra RAM nodig is. De enige applicatie die het wellicht nodig heeft is de iMovie app die Apple tijdens de WWDC introduceerde, deze draait namelijk alleen op de iPhone 4 en niet op de 3GS of de iPad.

In elk geval zal de extra RAM de performance van het toestel natuurlijk alleen maar ten goede komen, zeker nu multi-tasking ook mogelijk is geworden.