De plannen van Asus op het gebied van tablets zijn duidelijk geworden. In het 1e kwartaal van 2011 moeten er 3 tablets op de markt verschijnen. Één met Windows Home Premium, één met Windows Embedded Compact 7 en tot slot een Android tablet.

Zoals het er nu naar uit ziet komt er in januari als eerste een 12 inch tablet van Asus op de markt met een Core 2 Duo en een adviesprijs van z’n 1000 dollar. Asus doet er echter een speciaal docking station bij zodat je de tablet kan veranderen in een laptop. Daarmee is deze dus duurder als de iPad van Apple maar biedt ook echt iets extra’s.

De 2e tablet die ook in januari zal verschijnen wordt een 10 inch variant welke zal worden voorzien van een Arm processor en Windows Embedded Compact 7. Adviesprijs zal ergens tussen de 399 dollar en 499 dollar liggen.

Dan tot slot moet de Android variant in maart gaan verschijnen. Asus heeft op dit moment z’n 800 software ontwikkelaars aan het werk, die specifiek op Google Android zitten. Deze zijn voornamelijk bezig met de smartphones van Asus maar een deel hiervan wordt straks ingezet voor de tablets, aldus Jerry Chen CEO van Asustek. De heer Chen heeft al deze informatie bekend gemaakt na een conferentie over de financiële cijfers van Asustek van het 2e kwartaal. Meer informatie wilde hij op dit moment niet kwijt over de Android tablet, behalve dat de Android tablet goedkoper wordt dan 399 dollar en de concurrentie aan moet gaan met de iPad.

De maanden januari en maart zijn niet echt vreemd voor Asus voor nieuwe product lanceringen. In januari vindt de CES plaats in Las Vegas, de grootste IT beurs van de Verenigde Staten en in maart natuurlijk de CeBIT, de grootste IT beurs van Europa.