Sociaal netwerk Facebook zou bezig zijn met de ontwikkeling van software voor een eigen smartphone. Voor de smartphone zelf zou het bedrijf in zee zijn gegaan met een telefoonfabrikant. Facebook ontkent het gerucht.

In navolging van Google zou ook Facebook zich willen wagen aan een eigen smartphone. De beslissing van Google en Apple om in de smartphonemarkt te stappen was het eerste moment dat Facebook zich zorgen begon te maken over de macht van de iOS en Android-platformen. Facebook-applicaties voor deze smartphones zouden op de lange termijn niet genoeg zijn om competitief te blijven.

Joe Hewitt en Matthew Papakipos van Facebook zouden aan het besturingssysteem voor de telefoon werken. Beide mannen hebben zeer veel ervaring met het ontwikkelen van software. Zo heeft Hewitt geholpen bij het ontwikkelen van Firefox. Papakipos ontwikkelde Parakey, een webgebaseerd besturingssysteem dat uiteindelijk nooit op de markt is gekomen.

Woordvoerders van Facebook ontkennen de ontwikkeling van een smartphone, maar dit gerucht zou nog wel eens een staartje kunnen krijgen.