1 min

HTC ontkent reeds langere tijd dat het een Android tablet niet op de agenda staat zolang er geen vooruitgang wat betreft tablets wordt geboekt. Eerder doken al geruchten op dat HTC met een tablet bezig zou zijn. Ook deze geruchten werden nog vorige week door HTC ontkent.

De Taiwanese fabrikant Pegatron Technology claimt nu een order te hebben ontvangen van het eveneens Taiwanese HTC voor het fabriceren van onderdelen voor tablets dit HTC wellicht wil gaan uitbrengen. Pegatron Technology wil na het uitlekken van deze informatie geen commentaar meer geven. Wel verwacht Pegatron door de order een flinke groei in capaciteit.

"HTC zal een tablet lanceren wat gebruik maakt van NVIDIA’s Tegra2-platform en zal draaien op Google Android. Het apparaat zal een multitouch scherm met een resolutie van 1280×720, een 32 GB SSD, 2 GB RAM en een aantal verbindingen als WiFi, Bluetooth en GPS bevatten. Vanwege de Tegra2-chipset wordt verwacht dat de prestaties van HTC’s tablet, de iPad zullen overtreffen. De tablet zal ook ondersteuning bieden voor Chrome Web applicaties en de Android Market."

De verwachte prijs van de tablet is $789,75 wat op het moment van schrijven neerkomt op €605,50. Deze prijs ligt, ervan uitgaande dat de wisselkoers één op één gehanteerd zou worden, bijna €150 lager dan de recent aangekondigde concurrerende tablet van Samsung, de Galaxy Tab.