1 min

Tags in dit artikel

, ,

Apple gaat de garantieregeling voor zijn iPhone binnen de Europese Unie verbeteren. Het repareren van een iPhone in een ander land – dan het land van aankoop – is officieel een feit. Dit vermeldde Apple afgelopen zaterdag.

Afgelopen jaar onderzocht de Europese Commissie waarom Apple alleen garantie op iPhones wil geven in het land van aankoop. De Europese Commissie oordeelde hierbij dat Apple op deze wijze een opdeling van de markt veroorzaakte. Het gevolg voor consumenten was, dat ze niet snel een iPhone in het buitenland zouden aanschaffen, waardoor de markt gefragmenteerd raakt.

De Europeese Commissie is tevreden met de aangepaste garantieregeling van Apple. Afgelopen zaterdag kondigde Apple aan dat er niet langer op het land van aankoop zal worden gelet. Dit geldt bovendien alleen in de Europese Unie en de Europese Ruimte.

Commissaris voor Mededinging Joaquin Almunia zegt tevreden te zijn met de beslissingen die Apple gemaakt heeft. "Het antwoord op onze vooronderzoeken toont aan dat de Commissie de concurrentieregels kan aanwenden om snel resultaat te boeken op de markt, met duidelijke voordelen voor de consumenten, zonder dat we tot formele procedures moeten overgaan", vertelt Almunia.