2min

Tags in dit artikel

, ,

Camerafabrikant Nikon heeft in Japan een digitaal fotolijstje geïntroduceerd waarmee je 3D beelden kan bekijken, om deze 3D beelden te kunnen bekijken hoef je geen brilletje te dragen. Ook zal het bedrijf een dienst aan gaan bieden waarbij je foto’s om kan laten zetten in 3D foto’s.

Nikon’s fotolijst de NF-300i zal draaien op Android 2.1, het 3D scherm heeft een afmeting van 7.2"-inch en een schermresolutie van 800×600 pixels. Ook heeft het apparaat een ethernet-poort, Wifi en een USB poort, ook zal je bij het apparaat een afstandsbediening krijgen en een opslagcapaciteit van 4GB. Om het 3D effect het beste te ervaren moet je maximaal 1 meter van het scherm afzitten. Uiteraard kan je ook gewoon geniet van het apparaat in 2D beelden. Volgens de bron is het ook mogelijk om 3D-films af te spelen.

My Picturetown is de naam van de nieuwe Nikon dienst, gebruikers van deze dienst hebben de mogelijkheid om hun 2D foto’s om te laten zetten in 3D-beelden. Voor een bedrag van 240 dollar per jaar krijg je van Nikon een 3D fotolijstje in bruikleen en kan je gebruik maken van de dienst. Uiteraard kan je het fotolijstje ook kopen maar deze prijs is nog niet bekend, als je zelf hebt fotolijstje hebt aangeschaft dan kan je bij Nikon alsnog gebruik maken van de dienst, alleen dat is niet erg aantrekkelijk gezien dat 25 dollar per maand moet gaan kosten.

Vanaf begin december zal het apparaat en de dienst aangeboden worden in Japan, of dat deze dienst en het apparaat in andere landen ook aangeboden zal worden is niet bekend.