Yellowbird, een Gronings bedrijf, heeft een deal gesloten met YouTube. Yellowbird is het enige bedrijf ter wereld dat op professioneel niveau in staat is om video’s in 360 graden te schieten. YouTube heeft een deal gesloten waardoor het gebruik kan maken van de speciale videospeler van Yellowbird.

Door middel van deze videospeler is het mogelijk om de gebruiker de controle over de camera te geven en zelf het beeld te bepalen. Door de muisknop in te drukken op de videoplayer en een richting op te vegen, kan men het camerastandpunt veranderen.

Yellowbird gebruikt voor het maken van de video’s een camera met zes lenzen, vijf in een cirkel in de breedte en één lens bovenop. De videoplayer die gebruikt wordt om de video’s af te spelen is door Yellowbird zelf ontwikkeld.

Naast een deal met YouTube lijkt er nog meer moois voor Yellowbird aan te komen, ook Google en CNN zouden interesse hebben in de technieken van Yellowbird.

getVideo(' Bron:RTV Noord

Techzine.nl - Your single source of truth!

Techzine richt zich op IT-professionals en zakelijke decision makers door het publiceren van het laatste IT-nieuws en achtergrondverhalen. Het doel is om IT-professionals kennis te laten maken met nieuwe innovatieve producten en diensten, maar ook om diepgaande informatie te bieden om te helpen producten en diensten beter te begrijpen.