1 min

Volgens Mary Jo Foley van ZDNet werkt Microsoft op het moment al hard aan een grote update voor Windows Phone 7. Eerder schreven we al over een aantal updates voor het systeem, maar de update waar Foley over schrijft is zo groot dat het om een nieuwe versie van het besturingssysteem zou gaan. Microsoft overweegt namelijk om het systeem na de update Windows Phone 7.5 te noemen.

De update naar Windows Phone 7.5 gaat schuil onder de codenaam ‘Mango’ en zou naast ondersteuning voor Silverlight-toepassingen ook een nieuwe browser met HTML5-ondersteuning en ondersteuning voor Oosterse talen krijgen. Verdere verbeteringen en toevoegingen zijn op het moment nog niet bekend. De update zou in augustus of september verschijnen.

Dat is echter niet alles, de update naar Windows Phone 7.5 zal ook gelijk de laatste significante update voor dit besturingssysteem zijn. De ontwikkeling rondom Windows Phone 8 zouden namelijk goed op schema liggen. Windows Phone 8, codenaam ‘Apollo’, zou aan het einde van 2012 moeten verschijnen.