1 min

De Chinese fabrikant Huawei heeft een rechtszaak aangespannen tegen Motorola, volgens de fabrikant zouden medewerkers van Motorola na de overname van Motorola’s netwerktak door Nokia Siemens Networks hun kennis meenemen naar de nieuwe eigenaar.

De Chinese fabrikant Huawei wil de overname van de tak stopzetten totdat het probleem uit de wereld is geholpen. Huawei en Motorola hadden samen een licentieovereenkomst waarbij veel informatie werd uitgewisseld. Nu wil de Chinese fabrikant niet dat de kennis in de handen komt van concurrent Nokia Siemens. Het gaat vooral om de informatie met betrekking op de architectuur van gsm- en UMTS-technologie. Deze informatie is uiteraard gedocumenteerd maar ook bekend bij de medewerkers van het bedrijf.

De grote vraag is dan ook wat de oplossing voor dit probleem is, de medewerkers kunnen het niet ineens vergeten, daarnaast heeft Motorola ook legitiem recht op de informatie. Volgens Huawei is het niet hun doel om de overname tegen te houden, wat ze dan precies wel willen blijft onduidelijk.

Nokia Siemens Networks die de netwerktak van Motorola over gaat nemen betaald daar 1,2 miljard dollar voor of zij daar vanaf zien zonder deze informatie is nog niet duidelijk. Vorig jaar sleepte Motorola de Chinese fabrikant al een keer voor de rechter vanwege het stelen van bedrijfsgeheimen, het lijkt dus al langer niet goed te gaan tussen de twee partijen.